Texten om Simon och Love är hämtad från www.svenskanamn.com.

Simon
Simon är ett av de stora modenamnen just nu. I äldre generationer är namnet inte alls lika vanligt, Simon hade en modetopp kring förra sekelskiftet men det var inte alls lika populärt som det är idag.

Simon är en grekisk variant av det hebreiska namnet Schimeon som betyder bönhörelse. Namnet har använts sedan 1200-talet i Sverige. Simon har i alla tider stått i den svenska almanackan för att hedra aposteln Simon Zeloten.

Namnsdag 28 oktober.

Love
Love ökade krafigt i popularitet under 80-talet och blev på 90-talet ett av de 100 vanligaste tilltalsnamnen bland nyfödda pojkar. Bland vuxna män är Love ett mycket ovanligt förnamn; det finns inte 200 män över 30 år som heter så.

Love är ett svenskt namn som härstammar från Louis som är en fransk form av Ludvig som i sin tur är bildat av två ord som betyder berömd och kämpe.

Den mest kände svensk som burit namnet är författaren Carl Jonas Love Almquist, men han var egentligen döpt till Ludvig. Love delar från och med 2001 namnsdag med Ludvig sedan Louis slagits ut från platsen.

Namnsdag 2 oktober.

Wahlström
Wahlström är ett efternamn som börjar bli väldigt populärt. Det är med största sannolikhet på väg in på 100-i-topp listan :-) Namnet är sammansatt av orden "val" (en stor fisk eller det man gör när man väljer något) och "ström" (el eller vatten som rinner).

Mer om namn:
Svenska namn - Sveriges största namnsajt.

Alla aktuella listor med namnstatistik hos Statistiska Centralbyrån.